Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Tejszínes karalábéleves

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók: (4 személyre) (100 kcal/ fő)

 

  • 2 db zsenge karalábé
  • 1 cs. zellerlevél
  • 2 dkg vaj
  • 1 ek. liszt
  • 1 dl tejszín
  • só, bors


Elkészítési mód:
A karalábét meghámozzuk, kockákra vágjuk és vajon megpároljuk. Megszórjuk finomra vágott zellerlevélzölddel, hozzáadjuk a lisztet és a tejszínt, simára keverjük, azután felöntjük 8 dl vízzel. Sóval, borssal ízesítjük, és puhára főzzük. Forrón tálaljuk, zellerlevélzölddel díszítjük.

Karalábé 2 db 199 Ft/db 398 Ft
Zellerlevél 1 cs. 149 Ft/cs 149 Ft
Vaj 0,02 kg 1300 Ft/kg 26 Ft
Liszt 0,03 kg 155 Ft/kg 5 Ft
Tejszín 0,1 l 918 Ft/l 92 Ft
       
      670 Ft: 4 = 170 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben