Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Hideg gyümölcsleves

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)(220 kcal/ fő)

 

  • 10 dkg ribizli
  • 6 db sárgabarack
  • 2 db narancs
  • 20 dkg eper
  • 2 db alma
  • 1 dl tejszín
  • 1 db tojássárgája
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1 kk. fahéj
  • 2 t. vaníliás cukor
  • 1 ek. cukor
  • egy csipet só


Elkészítési mód:

A gyümölcsöket megmossuk. Az almát és a barackot kockára vágjuk. A kockázott gyümölcsöket az eperrel 8 dl vízben 10 percig forraljuk, szegfűszeggel, fahéjjal, sóval és a cukrokkal ízesítjük. A tejszínt a tojássárgájával simára keverjük, hozzáadjuk a leveshez, és egy forralás után lehűtjük. Hidegen, ribizlivel és narancsszeletekkel díszítve tálaljuk.

 

Ribizli 0,1 kg 2599 Ft/kg 260 Ft
Sárgabarack 0,3 kg 699 Ft/kg 210 Ft
Narancs 0,3 kg 399 Ft/kg 120 Ft
Eper 0,2 kg 1299 Ft/kg 260 Ft
Alma 0,2 kg 199 Ft/kg 40 Ft
Tejszín 0,1 l 798 Ft/l 80 Ft
Tojás 1 db 40 Ft/db 40 Ft
Vaníliás cukor 2 t. 55 Ft/t 110 Ft
       
      1100 Ft: 4 = 280 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben