Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Gyulai gulyásleves

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre) (650 kcal/fő)

 

 

  • 40 dkg sertés szűzérme
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 20 dkg tv paprika
  • 20 dkg paradicsom
  • 40 dkg burgonya
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 20 dkg gyulai kolbász
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 0,05 l olaj
  • 5 dkg tarhonya
  • 1 kk. őrölt pirospaprika
  • só, bors

 

Elkészítési mód:

A húst, a hagymát, a paprikát, a héjától megtisztított paradicsomot, a burgonyát, a zöldségeket kockákra, a kolbászt karikákra, a petrezselymet finomra vágjuk és az olajon megpirított tarhonyához adjuk. Megszórjuk őrölt paprikával, sóval, borssal ízesítjük, állandó kevergetés mellett zsírjára sütjük, felöntjük 1 liter vízzel, egy forralás után, lassú tűzön készre főzzük.

 

sertés szűzérme  0,40 kg  2000 Ft/kg 800 Ft
vöröshagyma 0,10 kg 239 Ft/kg 24 Ft
paprika 0,20 kg 699 Ft/kg 140 Ft
paradicsom 0,20 kg 600 Ft/kg 120 Ft
burgonya  0,40 kg  300 Ft/kg 120 Ft
sárgarépa 0,10 kg 199 Ft/kg 20 Ft
petrezselyemgyökér  0,10 kg  600Ft/kg 60 Ft
gyulai kolbász 0,20 kg 4300Ft/kg 860 Ft
petrezselyemzöld  1 csomó  149 Ft/cs 149 Ft
olaj 0,05 l 430 Ft/l 22 Ft
tarhonya 0,05 kg  358 Ft/kg 18 Ft
őrölt pirospaprika 0,01 kg 4000 Ft/kg 40 Ft
       
      2373 Ft:4 = 595 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben