Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Céklakrémleves füstölt hússal

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók:
(4 személyre) (250 kcal/ fő)

 

  • 1 db füstölt első sertés csülök
  • 2 db cékla
  • 1 csomó kapor
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 ek. olívaolaj

 

Elkészítési mód:
A meghámozott céklát, a tisztított vöröshagymát apró kockákra, a kaprot finomra vágjuk, olajon megdinszteljük, majd felöntjük 8dl vízzel, rövid idő alatt puhára főzzük, azután botmixerrel krémesítjük. A csülköt vízben megfőzzük, azt követően a csontot kihúzzuk belőle, fóliával feltekerjük, lehűtjük, majd késsel karikákra vágjuk. A céklakrémlevest egy merőkanál füstölt lével felöntjük, egy forralás után forrón tálaljuk, a szeletelt füstölt húst ráhelyezzük. Tejföllel és kaporral díszítve kínáljuk.
 

füstölt sertés csülök 0,50 kg 1400 Ft/kg 700 Ft.
cékla 0,20 kg 240 Ft/kg 48 Ft.
kapor 1 csomó 80 Ft/cs. 80 Ft.
vöröshagyma 0,10 kg 239 Ft/kg 24 Ft.
olívaolaj 0,02 l 2 585 Ft/l 52 Ft.
       
      905 Ft: 4 = 230 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben