Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Korhelyleves

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

 

Hozzávalók: (4 személyre) (250 kcal/fő)

  • 2 db füstölt első csülök
  • 20 dkg bab
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek. olaj
  • 1 szál vörös bazsalikomlevél
  • só,bors
  •  

Elkészítési mód:
A főzés előtti napon a babot és a csülköt hideg vízben áztatjuk. A tisztított hagymát kockákra, a káposztát apróra, a zöldségeket karikákra, a fokhagymát és a vörös bazsalikomot finomra vágjuk, azután a lecsurgatott babbal együtt olajon megpároljuk. A csülköt egészben belerakjuk, felöntjük 1 l vízzel, egy forralás után lassú tűzön puhára főzzük, sóval, borssal ízesítjük. A főtt csülköt kivesszük, hagyjuk kihűlni, azt követően felszeleteljük. A tejfölt a liszttel simára keverjük és behabarjuk a levest. Egy forralás után a felszeletelt csülökkel forrón tálaljuk, vörös bazsalikomlevéllel díszítjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben