Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Halászlé

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók:
(4 személyre) (350 kcal/fő)

50 dkg halaprólék
60 dkg harcsafilé
5 db paradicsom
3 db paprika
1 db erős zöldpaprika
1 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
5 dkg őrölt pirospaprika

 

 

Elkészítési mód:

A harcsafilét felkockázzuk és besózzuk, 2-3 óráig hűtőben állni hagyjuk. A tisztított hagymát, a fokhagymát, a paradicsomot és a paprikákat apróra vágjuk és egy fazékba feltesszük főzni a halaprólékkal együtt. Meghintjük őrölt paprikával, sóval ízesítjük és 2 l vízzel felöntjük. Lassú tűzön kb. 1,5 órán keresztül főzzük, majd sűrű szitán keresztül áttörjük, leszűrjük. A halászlébe belerakjuk a kockázott harcsafilét, kb. 15 perc alatt készre főzzük. Forrón tálaljuk, aki szereti, zöld erős paprikával plusz erőt adhat neki!

halaprólék      0,50 kg 460 Ft/kg 230 Ft.
harcsafilé 0,60 kg 4900 Ft/kg 2940 Ft.
paradicsom 0,50 kg 790 Ft/kg 395 Ft.
paprika 0,30 kg 1100 Ft/kg 330 Ft.
erős zöldpaprika                            1 db 90 Ft/db 90 Ft.
fokhagyma 0,01 kg 1400 Ft/kg 14 Ft.
vöröshagyma                                 0,20 kg 199 Ft/kg 40 Ft.
őrölt pirospaprika                   0,05 kg 3500 Ft/kg 175 Ft.
      4214:4 = 1054 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben