Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Parmezán sajtos brokkoli leves pirított mandulával

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók: (4 személyre)

• 60 dkg brokkoli
• 1 dl tej
• 1 csomó kapor
• 1 evőkanál reszelt parmezán
• 2 dkg tört mandula
• 2 dkg vaj
• 1 evőkanál liszt
• só, vegeta


Elkészítési mód:
A rózsáira szedett brokkolit feltesszük főzni annyi vízben, hogy ellepje, majd adjuk hozzá a finomra vágott kaprot és ízesítjük be. Menet közben a vajat egy serpenyőbe olvasszuk fel, adjuk hozzá a tört mandulát, enyhén pirítsuk meg, szórjuk bele a lisztet, összekeverjük, majd lassú kevergetés közben öntsük fel a tejjel és addig főzzük míg szép sima mártást kapunk. A forrásban lévő brokkoli leveshez öntsük hozzá. Egy forralás után reszeljük bele a parmezán sajtot.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben