Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Ádi kedvenc rizslevese

Olvasóink értékelése: 3 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 


Hozzávalók: (4 személyre)

  • 8 dkg rizs
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db friss bazsalikomlevél
  • 2 csomag petrezselyemzöld
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál kalocsai őrölt paprika
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítési mód:
Olívaolajon megpirítjuk a megtisztított karikákra vágott zöldségeket, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, a bazsalikomleveleket, a péppé zúzott fokhagymát és meghintjük kalocsai őrölt paprikával, sóval, borssal ízesítjük. Fedő alatt pár percig pároljuk, majd felöntjük 1 liter vízzel és felforraljuk. Beletesszük a megmosott, megtisztított rizst és puhára főzzük. (Megj.: Ha a víz elfőtt, pótoljuk.) Tálalásnál hozzáadjuk a simára kikevert tejfölt.