topbar
fejlec01

rizsleves


Hozzávalók: (4 személyre)

8 dkg rizs

2 db sárgarépa

2 db petrezselyemgyökér

1 gerezd fokhagyma

2 db friss bazsalikomlevél

2 csomag petrezselyemzöld

1 dl tejföl

1 evőkanál kalocsai őrölt paprika

1 evőkanál olívaolaj

só, bors

Elkészítési mód:
Olívaolajon megpirítjuk a megtisztított karikákra vágott zöldségeket, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, a bazsalikomleveleket, a péppé zúzott fokhagymát és meghintjük kalocsai őrölt paprikával, sóval, borssal ízesítjük. Fedő alatt pár percig pároljuk, majd felöntjük 1 liter vízzel és felforraljuk. Beletesszük a megmosott, megtisztított rizst és puhára főzzük. (Megj.: Ha a víz elfőtt, pótoljuk.) Tálalásnál hozzáadjuk a simára kikevert tejfölt.
   

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben