Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Karfiolleves

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50- 60 dkg karfiol (egy kis fej)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 dltej
  • só, vegeta

Elkészítési mód:

A karfiolt rózsáira szedjük, 1 l vízben puhára főzzük. Sóval, vegetával ízesítjük. Közben olvasszuk fel a vajat, szórjuk rá a lisztet és pirítsuk világosra. Lassan öntsük hozzá a tejet és keverjük simára, majd adjuk hozzá a finomra vágott petrezselymet, ezzel sűrítsük be a levest. Felforralás után tálaljuk. 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben