Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Pulyka húsleves csigatésztával

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg pulykanyak
  • 1 csomag sárgarépa
  • 1 csomag petrezselyemgyökér
  • 1 db vöröshagyma
  • fél zellergumó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, vegeta, pár szem fekete bors
  • 20 dkg csigatészta

Elkészítési mód:

A pulykanyakat bő vízben átmossuk és feltesszük főzni, első forrásig, majd kiszedjük a húsokat és kiöblítjük a fazekat. Újra feltesszük főni 2 l vízbe. Amikor a víz felforrt bezöldségeljük, sóval, vegetával ízesítjük, hozzáteszünk pár szem fekete egész borsot és lassú tűzön gyöngyöztetve kb. 2, 5 órán keresztül főzzük. Menet közben a csigatésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A kész aranysárga forró levest leszűrjük és a csigatésztával leveses tálba tálaljuk. A hús és a zöldségeket külön tálon kínáljuk.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben