Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Jérce raguleves arany grízgaluskával

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 15 dkg jércemell filé
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér zöldjével
  • 1 db kis fej vöröshagyma
  • 5 dkg zöldborsó
  • 1 evőkanál olívaolaj

Grízgaluska
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 15 dkg búzadara
  • 2 evőkanál kukoricadara
  • 2 db tojás
  • 1 kávéskanál vegeta
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál só

Elkészítés:

A jércemell filét, a vöröshagymát, a petrezselyemgyökeret és a sárgarépát apró kockára vágjuk. Olívaolajon a hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, a zöldborsót, a zöldségeket és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Sóval ízesítjük. Fedő alatt megpároljuk, utána 1 l vízzel felöntjük és lassú tűzön gyöngyöztetve készre főzzük.
Grízgaluska elkészítési módja:
A tojásokat kettéválasztjuk, külön a fehérjét, külön a sárgáját. A fehérjéből kemény habot verünk, óvatosan hozzákeverjük a tojássárgáját, beleszórjuk a szódabikarbónát és a vegetát, a búzadarát és a kukoricadarát. Az egészet összekeverjük, 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Ezt követően egy fazékba sós vizet forralunk és evőkanállal beleszaggatjuk a tésztát. (Megj.: Ne legyen nagyon forró a víz, mert könnyen széteshet a galuskánk.) Amikor megfőtt, akkor a forró vizet leöntjük róla és hideg vizet engedünk rá. Fedő alatt állni hagyjuk, tálalásnál belerakjuk a forró ragulevesbe.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben