Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Sütőtök-krémleves olajos magvakkal

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

  • 60 dkg sütőtök
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • tökmag, szeletelt mandula, szezámmag
  • só, bors

Elkészítési mód:

A finomra vágott petrezselyemzöldet és a karikákra vágott fokhagymát vajon enyhén felforrósítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott tököt. Fedő alatt rövid ideig megpároljuk és felöntjük 8 dl vízzel. Sóval, borssal, kurkumával beízesítjük. Puhára főzzük. Lehűtjük majd turmixoljuk és visszatesszük a tűzre. Beleöntjük a simára kevert tejfölt és összeforraljuk. Tálalásnál az olívaolajon enyhén megpirított magvakkal meghintjük.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben