topbar
fejlec01

leves Édesanyám húslevese

Hozzávalók: (4 személyre)

1 db kisebb tanyasi tyúk

5 db sárgarépa

5 db petrezselyemgyökér

1 csomó petrezselyemzöld

1 fél zellergumó

1 fej karalábé

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 db burgonya

1 db TV paprika

1 db paradicsom

só, egész szemes bors

20 dkg házi csigatészta

Elkészítési mód:       

A tyúkot egészben jól átmossuk, letisztítjuk. Egy nagyobb fazékba beletesszük, vízzel felöntjük. Forrástól számítva 10 percig főzzük, majd ezt a levet leöntjük róla. A fazekat kiöblítjük, visszarakjuk a tyúkot s hozzáadjuk a tisztított zöldségeket, felöntjük vízzel, felforraljuk. Sóval ízesítjük, beleszórjuk a szemes borsot és lassú tűzön gyöngyöztetve kb. 3 órán keresztül készre főzzük. Menet közben a házi csigatésztát kifőzzük. A levest szűrön keresztül egy edénybe átöntjük és lezsírozzuk. A zöldségeket és a főtt tyúkot egy tálcára kiszedjük. A főtt tyúkot szétbontjuk, külön a belsőséget és az aprólékot s külön a combját és a mellehúsát. A belsőséget és az aprólékot a zöldségekkel és a csigatésztával együtt a forró leves mellé tálaljuk. 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben