Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Édesanyám húslevese

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók: (4 személyre)

 

 

  • 1 db kisebb tanyasi tyúk
  • 5 db sárgarépa
  • 5 db petrezselyemgyökér
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 fél zellergumó
  • 1 fej karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db burgonya
  • 1 db TV paprika
  • 1 db paradicsom
  • só, egész szemes bors
  • 20 dkg házi csigatészta

Elkészítési mód:       

A tyúkot egészben jól átmossuk, letisztítjuk. Egy nagyobb fazékba beletesszük, vízzel felöntjük. Forrástól számítva 10 percig főzzük, majd ezt a levet leöntjük róla. A fazekat kiöblítjük, visszarakjuk a tyúkot s hozzáadjuk a tisztított zöldségeket, felöntjük vízzel, felforraljuk. Sóval ízesítjük, beleszórjuk a szemes borsot és lassú tűzön gyöngyöztetve kb. 3 órán keresztül készre főzzük. Menet közben a házi csigatésztát kifőzzük. A levest szűrön keresztül egy edénybe átöntjük és lezsírozzuk. A zöldségeket és a főtt tyúkot egy tálcára kiszedjük. A főtt tyúkot szétbontjuk, külön a belsőséget és az aprólékot s külön a combját és a mellehúsát. A belsőséget és az aprólékot a zöldségekkel és a csigatésztával együtt a forró leves mellé tálaljuk.