Hozzávalók:
(4 személyre)
1 kg libanyak
2 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1 kis fej zeller
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csomó petrezselyemzöld
5 dkg zöldborsó
20 dkg fodros metélt
pár szem egész bors
só
Elkészítési mód:
A libanyakat leforrázzuk, majd jól átmossuk. 1 liter vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk. A zöldborsó kivételével belerakjuk a hozzávalókat. Beleszórjuk a pár szem egész borsot és sóval ízesítjük. Lassú tűzön, gyöngyöztetve kb. 3 óráig főzzük. Menet közben 2 dl levesben kb. 5-10 perc alatt megfőzzük a zöldborsót és a fodros metéltet. A levest leszűrjük, a főt lúdgégével, a kockákra vágott zöldségekkel, zöldborsóval és a fodros metélttel forrón tálaljuk.