Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Lúdgége leves fodros metélttel

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 kg libanyak
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej zeller
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 5 dkg zöldborsó
  • 20 dkg fodros metélt
  • pár szem egész bors

Elkészítési mód:

A libanyakat leforrázzuk, majd jól átmossuk. 1 liter vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk. A zöldborsó kivételével belerakjuk a hozzávalókat. Beleszórjuk a pár szem egész borsot és sóval ízesítjük. Lassú tűzön, gyöngyöztetve kb. 3 óráig főzzük. Menet közben 2 dl levesben kb. 5-10 perc alatt megfőzzük a zöldborsót és a fodros metéltet. A levest leszűrjük, a főt lúdgégével, a kockákra vágott zöldségekkel, zöldborsóval és a fodros metélttel forrón tálaljuk.
        

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben