Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Birsalmaleves

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Birsalmaleves

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 80 dkg birsalma
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek. liszt
  • 1 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 3 t.vaníliáscukor
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1 kk. fahéj
  • 1 csipet só

Elkészítési mód:
A birsalmáról a bolyhokat szárazon ledörzsöljük. Jól megmossuk, azután félbe vágjuk, majd a magházát kivágjuk. Vékonyra szeleteljük és egy lábasba rakjuk. 8 dl vízzel felöntjük. Őrölt fahéjjal, szegfűszeggel illatosítjuk, majd a cukrokkal és egy csipet sóval ízesítjük. Puhára főzzük, azután beleöntjük a tejet és felforraljuk. A simára kevert liszttel és tejföllel behabarjuk és bársonyosra főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe rakjuk. Hidegen tálaljuk.