Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Húsgombóc leves

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Csontleves

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 kg vegyes csont
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej zeller
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • pár szem egész bors

Húsgombóc

  • 10 dkg darált marhahús
  • 5 dkg darált sertéshús
  • 5 dkg darált császárszalonna
  • 1 db tojás
  • ½ dl tej
  • 1 db zsemle
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 dl tejszín
  • 1 db tojássárgája
  • só, bors

Elkészítési mód:
A csontokat leforrázzuk, majd jól átmossuk. 1,5 liter vízben feltesszük főni, ha felforr lehabozzuk, belerakjuk a hozzávalókat. Beleszórjuk a pár szem egész borsot és sóval ízesítjük. Lassú tűzön, gyöngyöztetve kb. 2-3 óráig főzzük. A csontlevest leszűrjük és a zöldségeket kockára vágjuk.

Menet közben a tejbe áztatott zsemlét jól kinyomkodjuk, majd összegyúrjuk a darált húsokkal, a tojással és a finomra vágott petrezselyemzölddel. Sóval, borssal ízesítjük. Botmixerrel pépesítjük és a zsemlemorzsával összegyúrjuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk és a forrásba lévő csontlevesbe rakjuk. Alacsony lángon, kb. 10-15 perc alatt készre főzzük. A húsgombóclevesbe belerakjuk a kockákra vágott zöldségeket, majd a tojássárgájával simára kevert tejszínt hozzáadjuk. Egy forralás után petrezselyemzöldjével díszítve forrón tálaljuk.