Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Szerencseleves

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 20 dkg lencse                                                
  • 15 dkg kolbász                      
  • 1 fej vöröshagyma                              
  • 2 db sárgarépa           
  • 1 db petrezselyemgyökér                              
  • 1 gerezd fokhagyma             
  • 1 csokor petrezselyemzöld                         
  • 1 dl tejföl       
  • 2 ek. liszt                               
  • 2 ek. olívaolaj                        
  • só, Vegeta                                           

 

Elkészítési mód:

 

A finomra vágott hagymát, petrezselyemzöldet és a fokhagymát olívaolajon enyhén megpirítjuk majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, a kockákra vágott petrezselyemgyökeret valamint a sárgarépát.  Belerakjuk az előző nap beáztatott lencsét. Sóval, vegetával ízesítjük. Fedő alatt, rövid ideig megpároljuk, felöntjük 1 l vízzel, és puhára főzzük. A tejfölt a liszttel simára keverjük és behabarjuk a levest. Forrón tálaljuk, tejföllel meglocsoljuk és meghintjük petrezselyemzölddel.