Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Zöldséges tésztaleves

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók: (4 személyre)

 

  • 1 kg vegyes csont                                                                                        
  • 2 db sárgarépa                                   
  • 2 db petrezselyemgyökér      
  • 1 kis fej zeller                        
  • 1 kis fej vöröshagyma           
  • 1 gerezd fokhagyma             
  • 1 csomó petrezselyemzöld      
  • 20 dkg széles metélttészta    
  • pár szem egész bors                 
  • só         

 

Elkészítési mód:

A csontokat leforrázzuk, majd jól átmossuk. 1,5 liter vízben feltesszük főni, ha felforr lehabozzuk, belerakjuk a hozzávalókat. Beleszórjuk a pár szem egész borsot és sóval ízesítjük. Lassú tűzön, gyöngyöztetve kb. 2-3 óráig főzzük. Menet közben a főzésben lévő levesből 4 dl-t egy forraló edénybe merünk, felforraljuk, belerakjuk a széles metélttésztát és megfőzzük. A csontlevest leszűrjük. Karikára vágott zöldségekkel, metélttésztával forrón tálaljuk és finomra vágott petrezselyemzöldjével díszítjük. 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben