Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Tejfölös-virslis bableves csipetkével

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 20 dkg szárazbab                  
  • 5 dkg császárszalonna           
  • 1 pár virsli                             
  • 1 fej vöröshagyma                 
  • 1 csomó petrezselyemzöld    
  • 2 gerezd fokhagyma             
  • 1 dl tejföl       
  • 1 ek. olaj                                

Csipetkéhez:

  • 1 db tojás
  • 2 ek. liszt

Elkészítési mód:

A babot előtte való nap vízben beáztatjuk. A tisztított vöröshagymát, szalonnát kockákra, a virslit karikákra, a petrezselyemzöldjét finomra vágjuk és a fokhagymát összezúzzuk. A vöröshagymát, a szalonnát olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a petrezselyemzöldjét, a fokhagymát és a babot, majd felöntjük 8 dl vízzel, sóval beízesítjük. Lassú tűzön addig főzzük, míg a bab puha nem lesz. A tojást a liszttel egy csipet sóval összekeverjük, majd kemény tésztát gyúrunk belőle és belecsipkedjük a forrásban lévő levesbe, azután belerakjuk a virslit és 10 perc főzés után forrón tálaljuk. A simára kevert tejföllel meglocsoljuk és a finomra vágott petrezselyemzöldjével meghintjük.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben