Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Diós kelkáposzta krémleves

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 30 dkg kelkáposzta
  • 20 dkg burgonya
  • 5 dkg bacon szalonna
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 1 kk. Vegeta
  • 1 ek. olívaolaj
  • 5 dkg tört dió
  • só, őrölt kömény

Elkészítési mód:
Vajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd belerakjuk a héjától megtisztított, karikákra vágott burgonyát, a felaprózott tisztított kelkáposztát és a zúzott fokhagymát. Felöntjük 8 dl vízzel. Vegetával, sóval, őrölt köménnyel ízesítjük, majd puhára főzzük. Botmixerrel krémesítjük, beleöntjük a tejszínt és még egyszer felforraljuk. Tálalásnál olívaolajon pirított tört dióval megszórjuk és petrezselyemzöldjével díszítjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben