Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Zöldborsókrémleves bacon szalonnával

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Zöldborsókrémleves bacon szalonnával

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 30 dkg zöldborsó (mirelit)
  • egy kis fej vöröshagyma
  • 1/2 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 1 kk. Vegeta

Elkészítési mód:
3 dkg vajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd belerakjuk a zöldborsót és felöntjük 8 dl vízzel. Vegetával, sóval ízesítjük. 8-10 perc alatt puhára főzzük. Botmixerrel krémesítjük, beleöntjük a tejszínt és még egyszer felforraljuk. Menet közben 2 dkg vajon a megpirított vékonyra szeletelt bacon szalonnával tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben