Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Kapros-káposztás bableves

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 20 dkg savanyú káposzta
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 20 dkg vörösbab (konzerv)
  • 1 dl tejföl
  • 1 csomó friss kapor
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1 kk. Vegeta
  • só, bors

Elkészítési mód:

A vöröshagymát, a szalonnát kockákra, a kaprot finomra vágjuk. A vöröshagymát és a szalonnát olajon megdinszteljük, majd belerakjuk a felaprózott savanyú káposztát, a kaprot és a paradicsompürét. 2 dl vízzel felöntjük, sóval, Vegetával, borssal ízesítjük és fedő alatt puhára megpároljuk. Beleöntjük a babot lével együtt és a simára kevert tejfölt. Forralás után 6 dl vízzel felöntjük és lassú tűzön készre főzzük. Forrón tálaljuk, kaporral díszítjük.