Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Tavaszi sertés raguleves csipetkével

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 20 dkg sertés szűzpecsenye
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej zellergumó
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 2 ek. liszt
  • 1 csipet bors
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 kk. Vegeta
  • só, bors

Elkészítési mód:
A szűzpecsenyét, a tisztított zöldségeket és a vöröshagymát apró kockákra, a petrezselyemzöldjét és a fokhagymát finomra vágjuk. A hagymát olajon megdinszteljük, majd belerakjuk a hozzávalókat a tojás és a liszt kivételével. Felöntjük 1 l vízzel, sóval, borssal, Vegetával ízesítjük és a bennelevőket puhára főzzük. A lisztből, a tojásból egy csipet sóval kemény tésztát gyúrunk és belecsipkedjük a forrásban lévő levesbe. 10-15 perc alatt készre főzzük. Levesestálba forrón tálaljuk, a tetejét finomra vágott petrezselyemzöldjével meghintjük.
  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben