Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Tejfölös-kapros csirkeragu leves sajtos galuskával

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 20 dkg csirkemell filé
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2 csokor friss kapor
  • 2 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek. liszt
  • 1 ek. olaj
  • 5 dkg reszelt sajt
  • só, Vegeta

Elkészítési mód:

A húst, a zöldségeket és a hagymát kockákra, a kaprot finomra vágjuk. Olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a zöldségeket, sóval, Vegetával beízesítjük és fedő alatt megpároljuk és belerakjuk az 1 dl simára kevert tejfölt. Összekeverjük és felöntjük 8 dl vízzel, majd lassú tűzön tovább főzzük. Menet közben a lisztet, a tojást, a reszelt sajtot összegyúrjuk, sóval beízesítjük és evőkanállal beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe. Amikor a galuskák feljönnek a leves tetejére azonnal tálaljuk. A tetejét meglocsoljuk a megmaradt tejföllel.
  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben