Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Gombás zöldségleves csirkemájjal

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 10 dkg gomba
  • 20 dkg csirkemáj
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 db kis fej karalábé
  • 1 db kis zellergumó
  • 5 dkg zöldbab
  • 10 dkg karfiol
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 1 szál zellerzöld
  • 1 ek. olívaolaj

Elkészítési mód:
A finomra vágott hagymát olívaolajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a jól átmosott, megtisztított csirkemájat, a szeletelt gombát, a kockákra vágott sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a kettévágott zöldbabot, a rózsáira szedett karfiolt, az apró kockára vágott karalábét, a zellergumót, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldet és a zellerzöldet. Sóval beízesítjük, fedő alatt 10 percig pároljuk. Felöntjük 1 l vízzel és lassú tűzön készre főzzük. Petrezselyemzöldjével meghintjük, forrón tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben