Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Debreceni burgonyaleves

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

• 1 pár debreceni kolbász
• 60 dkg burgonya
• 1 kis fej vöröshagyma
• 2 dkg őrölt pirospaprika
• 1 kk. őrölt babérlevél
• 2 ek. olaj
• só, bors, kömény

Elkészítési mód:
A burgonyát és a hagymát kockákra, a kolbászt karikákra vágjuk. A hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a burgonyát és a kolbászt. Meghintjük őrölt pirospaprikával, fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel és babérlevéllel. Egy-két percig pirítjuk, azután felöntjük 8 dl vízzel és addig főzzük, míg a burgonya megpuhul. Forrón tálaljuk, petrezselyemzöldjével díszítjük.


 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben