Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Hal erőleves

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

 

Hozzávalók: (4 személyre)
• 50 dkg pontyaprólék
• 50 dkg pontyikra
• 10 dkg haltej
• 2 fej vöröshagyma
• 1 db zöldpaprika
• 1 db paradicsom
• 3 dkg őrölt kalocsai pirospaprika
• só, bors

Elkészítési mód:
A tisztított halaprólékot a darabolt vöröshagymával, zöldpaprikával, paradicsommal feltesszük főzni. Sóval, borssal beízesítjük, meghintjük őrölt pirospaprikával, összekeverjük és felöntjük 1 dl vízzel. Egy forralás után lassú tűzön 2 órán keresztül főzzük. A folyadékot menet közben pótoljuk. Leszűrjük, majd a levet újra feltesszük főzni és belerakjuk a haltejet és az ikrát. 10-15 perc alatt készre főzzük. Botmixerrel krémesítjük. Forrón tálaljuk, aki szereti zöldpaprikával erőt adhat neki.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben