Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Spárga krémleves pirított zsemlekockával

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 40 dkg spárga
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája

Elkészítési mód:
A spárgát héjától megtisztítjuk és a vastagabb végét levágjuk. Sós vízben puhára főzzük, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Vajon felhevítjük a finomra vágott fokhagymát, hozzáadjuk a spárgakrémet és 8 dl vízzel felöntjük. Sóval beízesítjük, majd hozzáadjuk a menet közben tojássárgájával simára kevert tejszínt és egy forralásig főzzük. Pirított zsemlekockákkal forrón tálaljuk és zellerlevéllel díszítjük.
  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben