Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Fácánleves házi csigatésztával és saját húsával

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 db fácán
  • 5 db sárgarépa
  • 5 db petrezselyemgyökér
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 1 fél zellergumó
  • 1 fej karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • só, egész szemes bors
  • 20 dkg házi csigatészta

Elkészítési mód:
A jól megtisztított fácánt átmossuk. Egy nagyobb fazékba beletesszük, vízzel felöntjük. 10 percig forrázzuk, majd a levet leöntjük róla. A fazekat kiöblítjük, visszarakjuk az egész fácánt és felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a tisztított zöldségeket, felforraljuk, sóval ízesítjük, beleszórjuk a szemes borsot, azután lassú tűzön gyöngyöztetve kb. 2 óra alatt puhára főzzük. Menet közben a házi csigatésztát és a zöldborsót megfőzzük. A fácánlevest egy edénybe szűrön keresztül leszűrjük. A benne főtt zöldségeket zsüliennre (metéltre) vágjuk, a főtt fácánt részeire szedjük, majd belerakjuk egy leveses tálba a főtt csigatésztával és a zöldborsóval együtt, majd a forró levessel felöntjük. Petrezselyemzöldjével meghintve tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben