Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Zöldborsós kakasgulyás heréjével töltött tésztabatyuval

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • ½ db fiatal kakas
  • 15 dkg kakas here
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg tisztított burgonya
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej zeller
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg mangalicazsír
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 2 dkg kalocsai őrölt paprika
  • egy csipet őrölt kömény
  • egy csipet bors
  • só, Vegeta

Elkészítési mód:
A kakast jól megtisztítjuk, átmossuk, majd apróra daraboljuk. A szalonnát, a hagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a zöldségeket, a tisztított burgonyát kockákra, a petrezselyemzöldet és a fokhagymát finomra vágjuk. Egy lábasban zsíron megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, a paradicsomot, a zöldpaprikát és a fokhagymát, megdinszteljük, belerakjuk a húst és a kakasherét. Sóval, borssal, köménnyel, Vegetával ízesítjük. Őrölt paprikával meghintjük, zsírjára sütjük, kevés folyadék hozzáadásával és állandó kevergetés mellett majdnem puhára főzzük. A heréket kiszedjük, apróra összevágjuk és két evőkanál szafttal összekeverjük, félrerakjuk. A kész pörköltbe belerakjuk a burgonyát, rövid ideig összepároljuk, majd felöntjük 1 l vízzel és hozzáadjuk az előkészített zöldségeket, azután az egészet készre főzzük. Menet közben a tojásból és a lisztből egy csipet só hozzáadásával tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán nyújtófával kinyújtjuk, derelyevágóval 5x5 cm-es kockákat vágunk. Egyenként beletöltjük a kakashere-tölteléket, ezt követően a tésztát három ujjal összecsípjük. Kis batyukat készítünk. Enyhén sós forró vízben megfőzzük. Tálalásnál a batyukat a forró gulyásleves tetejére tesszük, petrezselyemzöldjével díszítjük.
  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben