Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Fokhagymakrémleves mini sajtos-tejfölös lángossal

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

hozzávalók:
(4 személyre)

  •  2 fej fokhagyma 1 ek. liszt
  • 1 dl tejszín 3 dkg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • só, bors

Elkészítési mód: A fokhagymát gerezdekre szedjük, héjától megtisztítjuk, összezúzzuk, és a liszttel együtt vajon felhevítjük. 2 dl vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük, majd 10-15 percig főzzük. Botmixerrel krémesítjük, 6 dl vízzel felöntjük, újra forraljuk. Menet közben a tejszínt a tojássárgájával simára keverjük, és hozzáadjuk a leveshez, majd készre főzzük. Apróra vágott petrezselyem zöldjével és fokhagymaszeletekkel díszítjük.

Lángos (350 kcal/ fő)
hozzávalói
(4 személyre)

  •  20 dkg liszt
  • 20 dkg főtt burgonya
  • 1 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • csipet só
  • olaj a sütéshez

Elkészítési mód: A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd 10-15 percig pihenni hagyjuk, hogy felfusson. Belerakjuk a lisztet, a krémesre turmixolt főtt burgonyát, csipet sóval ízesítjük. Lisztezett nyújtódeszkára kiöntjük, és addig gyúrjuk, míg egy teljesen sima tésztát nem kapunk. A tésztából cipót formálunk, tálba tesszük, konyharuhával letakarjuk, majd egy kispárnával lefedjük, és meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagságra kinyújtjuk, majd fánkkiszúróval kiszaggatjuk. A mini lángosok mindkét oldalát forró olajban szép aranysárgára sütjük, majd szalvétára téve az olajat felitatjuk róla. Tejföllel meglocsoljuk, sajttal meghintjük, és a leves mellé tálaljuk.