Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Cukkini krémleves káposztás rúddal

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 40 dkg cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db friss bazsalikomlevél
  • 1 dl tejszín
  • 1 db tojássárgája
  • 3 dkg vaj
  • só, bors

Elkészítési mód:
Vajon megpároljuk a felkarikázott cukkinit, a finomra vágott bazsalikomlevelet és a zúzott fokhagymát. 7 dl vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük, majd 10-15 percig főzzük. Botmixerrel krémesítjük, beleöntjük a tojássárgájával simára kevert tejszínt és még egyszer felforraljuk. Káposztás rudacskákkal tálaljuk.
 

Káposztás rúd (100 kcal/ fő)
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg reszelt friss káposzta
  • ½ dl tejföl
  • 1 db tojás

Elkészítési mód:
A liszttel elmorzsoljuk a margarint, sóval ízesítjük, majd összegyúrjuk a tejföllel és a reszelt káposztával. Lisztezett deszkán nyújtófával ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és a habosra felvert tojással a tetejét megkenjük. 1cm x 15cm-es rudakra vágjuk. Kivajazott tepsibe rakjuk és 200 °C-os előmelegített sütőben restre sütjük.