Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Kapros gomba-krémleves vargányagombával

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 40 dkg vargánya gomba
  • 5 dkg vaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 cs. friss kapor
  • 1 ek. olívaolaj
  • só, bors

Elkészítési mód:
A hagymát finomra, a gomba felét apróra vágjuk és a kapor szárával együtt vajon lepirítjuk. 8 dl vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük. 15 perc alatt készre főzzük. Botmixerrel pépesítjük, majd a tejszínnel simára keverjük, beleöntjük a levesbe, állandó kevergetés mellett krémesre főzzük. Menet közben a megmaradt vargányát olívaolajban lesütjük, sóval ízesítjük. Tálalásnál a gombát a leves tetejére adagoljuk, kaporvirággal díszítjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben