Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Halászlé Silver Major módra

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg halaprólék
  • 15 dkg haltej
  • 15 dkg halikra
  • 20 dkg harcsafilé
  • 20 dkg pontyfilé
  • 5 db paradicsom
  • 3 db paprika
  • 1 db erős zöldpaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 dkg kalocsai őrölt pirospaprika
  • só, bors

Elkészítési mód:

A harcsafilét és a pontyfilét felkockázzuk és besózzuk. 2-3 óráig hűtőben állni hagyjuk. A tisztított hagymát, a fokhagymát, a paradicsomot és a paprikákat apróra vágjuk és egy fazékba feltesszük főzni a halaprólékkal együtt. Meghintjük őrölt paprikával, sóval, borssal ízesítjük és 2 l vízzel felöntjük. Lassú tűzön kb. 1,5 órán keresztül főzzük, majd sűrű szitán keresztül áttörjük, leszűrjük. A halászlébe belerakjuk a kockázott, filézett halakat, a haltejet és a halikrát. Kb. 15 perc alatt készre főzzük. Forrón tálaljuk, aki szereti, zöld erős paprikával plusz erőt adhat neki!
   

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben