Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Hajdúsági tányéros

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 20 dkg szürkemarha lábszár
  • 10 dkg mangalica császárszalonna
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 db fehér paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej zeller
  • 20 dkg burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg mangalicazsír
  • 1 kk. őrölt kömény
  • só, bors

Elkészítési mód:

A szürkemarha lábszárat, a hagymát, a fehér paprikát, a paradicsomot, a zöldségeket, a tisztított burgonyát kockákra, a fokhagymát finomra vágjuk. Egy lábasban zsíron megdinszteljük a hagymát, belerakjuk a húst, a fehér paprikát, a héjától megtisztított, forrázott paradicsomot és a zúzott fokhagymát, majd zsírjára sütjük. Sóval, köménnyel, borssal ízesítjük, azután felöntjük 2 dl vízzel és lassú tűzön félpuhára főzzük. A folyadékot menet közben állandóan pótoljuk. Belerakjuk a burgonyát és a zöldségeket, fedő alatt megpároljuk. 8 dl vízzel felöntjük egy forralás után lassú tűzön készre főzzük. A szalonnát négyfelé vágjuk, bevagdaljuk és kevés zsírban szép pirosra megsütjük és tálalásnál a forró levesre helyezzük.