Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Tárkonyos magyaros zöldbableves

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 20 dkg szürkemarha lábszár
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • ½ fej vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 20 dkg burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg zöldbab
  • 2 dkg mangalicazsír
  • 1 dkg kalocsai őrölt pirospaprika
  • 5 levél friss tárkony
  • só, őrölt kömény

Elkészítési mód:
A szürkemarha lábszárat, a szalonnát, a hagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a zöldségeket, a tisztított burgonyát kockákra, a tárkonyt és a fokhagymát finomra vágjuk. Egy fazékban zsíron megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, megdinszteljük, belerakjuk a húst, a zöldpaprikát, a héjától megtisztított, forrázott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Zsírjára pörköljük, meghintjük kalocsai őrölt paprikával, 1 dl vízzel felöntjük, köménnyel, sóval, friss tárkonnyal fűszerezzük, majd lassú tűzön, állandó folyadékpótlással a húst félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldségeket, valamint a zöldbabot. Fedő alatt rövid ideig pároljuk, majd felöntjük 8 dl vízzel, felforraljuk és lassú lángon tovább főzzük. Forrón tálaljuk, tárkonnyal, paprikával, zöldbabbal díszítve tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben