topbar
fejlec01

leves Tárkonyos magyaros zöldbableves

 

Hozzávalók: (4 személyre)

20 dkg szürkemarha lábszár

5 dkg füstölt szalonna

½ fej vöröshagyma

1 db zöldpaprika

1 db paradicsom

1 szál sárgarépa

1 szál petrezselyemgyökér

20 dkg burgonya

1 gerezd fokhagyma

20 dkg zöldbab

2 dkg mangalicazsír

1 dkg kalocsai őrölt pirospaprika

5 levél friss tárkony

só, őrölt kömény

 

Elkészítési mód:

A szürkemarha lábszárat, a szalonnát, a hagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a zöldségeket, a tisztított burgonyát kockákra, a tárkonyt és a fokhagymát finomra vágjuk. Egy fazékban zsíron megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, megdinszteljük, belerakjuk a húst, a zöldpaprikát, a héjától megtisztított, forrázott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Zsírjára pörköljük, meghintjük kalocsai őrölt paprikával, 1 dl vízzel felöntjük, köménnyel, sóval, friss tárkonnyal fűszerezzük, majd lassú tűzön, állandó folyadékpótlással a húst félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldségeket, valamint a zöldbabot. Fedő alatt rövid ideig pároljuk, majd felöntjük 8 dl vízzel, felforraljuk és lassú lángon tovább főzzük. Forrón tálaljuk, tárkonnyal, paprikával, zöldbabbal díszítve tálaljuk.
 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben