topbar
fejlec01

leves Tejfölös burgonyaleves fürjtojással és kolbászgombóccal

Hozzávalók:(4 személyre)

 

25 dkg burgonya

10 dkg házi füstölt kolbász

8 db fürjtojás

1 dl tejföl

1 db zsemle

2 ek. zsemlemorzsa

1 db tojás

1 cs. friss tárkony

Elkészítési mód:

A zsemlét beáztatjuk, majd kinyomkodjuk, a kolbászt apró darabokra vágjuk, a tojással és a finomra vágott tárkonnyal és a zsemlemorzsával összegyúrjuk, majd kis gombócokat formázunk belőle. A tisztított, kockázott burgonyát és a gombócokat egy lábasba rakjuk, felöntjük 8 dl vízzel. Egy forralás után lassú tűzön puhára főzzük és tejföllel dúsítjuk. Menet közben a fürjtojásokat sós, forró vízben 5 percig főzzük, majd hideg vízzel leöntjük, héjától megtiszítjuk és hosszába kettévágjuk. Forrón tálaljuk, a tojásokat a tetejére tesszük, petrezselyemzöldjével meghintjük.
 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben