Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Tejfölös burgonyaleves fürjtojással és kolbászgombóccal

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Hozzávalók:(4 személyre)

 

  • 25 dkg burgonya
  • 10 dkg házi füstölt kolbász
  • 8 db fürjtojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 db zsemle
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 1 cs. friss tárkony

Elkészítési mód:

A zsemlét beáztatjuk, majd kinyomkodjuk, a kolbászt apró darabokra vágjuk, a tojással és a finomra vágott tárkonnyal és a zsemlemorzsával összegyúrjuk, majd kis gombócokat formázunk belőle. A tisztított, kockázott burgonyát és a gombócokat egy lábasba rakjuk, felöntjük 8 dl vízzel. Egy forralás után lassú tűzön puhára főzzük és tejföllel dúsítjuk. Menet közben a fürjtojásokat sós, forró vízben 5 percig főzzük, majd hideg vízzel leöntjük, héjától megtiszítjuk és hosszába kettévágjuk. Forrón tálaljuk, a tojásokat a tetejére tesszük, petrezselyemzöldjével meghintjük.