Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Tiszai halászlé

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg halaprólék
  • 20 dkg harcsafilé
  • 10 dkg bőrös szalonna
  • 5 db paradicsom
  • 3 db zöld paprika
  • 1 db erős zöldpaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dkg kalocsai őrölt paprika
  • só, bors

Elkészítési mód:

A halaprólékot jól átmossuk, a hagymát, a paprikákat, a paradicsomot és a fokhagymát feldaraboljuk. A szalonnát bőrével együtt összekockázzuk és lepirítjuk, majd hozzáadjuk a halaprólékokat és a zöldségeket. Meghintjük őrölt pirospaprikával, sóval, borssal beízesítjük.
Felöntjük 1,5 l vízzel, és lassú tűzön 2 órán keresztül főzzük. Szitán keresztül leszűrjük. A leszűrt halászlébe beletesszük a kockára vágott harcsafilét, és 10 percig puhára főzzük. Forrón tálaljuk.
      

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben