Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Lali kedvenc levese

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 10 dkg lencse
  • 10 dkg bab
  • 1 pár virsli
  • 10 dkg paraszt kolbász
  • 15 dkg főtt füstölt csülök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 db citrom

Elkészítési mód:

A hagymát, a petrezselyemzöldet, a fokhagymát finomra, a kolbászt, a virslit, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret karikákra és a füstölt csülköt kockákra vágjuk, majd olívaolajon az egészet megdinszteljük a virsli kivételével. Belerakjuk az előző este hideg vízbe beáztatott lencsét és babot. 1 l vízzel felöntjük, sóval és citromlével ízesítjük. Egy forralás után lassú tűzön puhára főzzük. A tejfölt a liszttel simára keverjük és behabarjuk a levest, hozzáadjuk a virslit és rövid ideig tovább főzzük. Forrón tálaljuk a tetejét tejföllel meglocsoljuk és citrommal, petrezselyemzöldjével díszítjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben