Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Vargányás húsgombócleves

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 10 dkg darált marhacomb
  • 10 dkg darált császárszalonna
  • 10 dkg darált vargányagomba
  • 1 db zsemle
  • ½ dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 15 dkg zöldbab
  • ½ fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. olívaolaj
  • só, őrölt bors

Elkészítési mód:
A finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, a darálékokat, valamint a zúzott fokhagymát hozzáadjuk, zsírjára pirítjuk, hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a tejben áztatott zsemlével, a tojással, a finomra vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal ízesítjük, és nedves kézzel gombócokat készítünk belőle. Menet közben olívaolajon a tisztított kockázott zöldségeket és a darabolt zöldbabot lesütjük, 1l vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük, és belerakjuk a gombócokat, azután lassú tűzön készre főzzük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben