topbar
fejlec01

leves Spárgakrémleves homárhúsos túrós derelyével

Hozzávalók: (4 személyre)

 

40 dkg spárga

1 gerezd fokhagyma

½ dl tejszín

3 dkg vaj

2 db tojássárgája

Elkészítési mód:

A spárgát héjától megtisztítjuk és a vastagabb végét levágjuk. Sós vízben puhára főzzük, majd a fejét levágjuk, félrerakjuk, a szárat botmixerrel krémesítjük. Vajon felhevítjük a finomra vágott fokhagymát, hozzáadjuk a spárgakrémet és 8 dl vízzel felöntjük. Sóval beízesítjük, majd hozzákeverjük a tojássárgájával simára kevert tejszínt és egy forralásig főzzük.

Homárhúsos derelye
Hozzávalók: (4 személyre)

10 dkg homárhús

10 dkg liszt

3 dkg vaj

2 ek. tejföl

1 kis fej vöröshagyma

½ dl víz (amennyit gyúrás közbe felvesz)

1 kk. ecet

bors, egy csipet só

Elkészítési mód:

A lisztet, a tejföllel, az ecettel összegyúrjuk, és egy csipet sóval ízesítjük. Kevés víz hozzáadásával jól gyúrható tésztát készítünk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és vajjal vékonyan bekenjük, majd összehajtogatjuk, és ezt a műveletet háromszor megismételjük. Hűtőben pihentetjük. A finomra vágott vöröshagymát, a homárhúst 1 dkg vajon megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük. A tésztát ismét kinyújtjuk, derelyevágóval 8x8 cm-es kockára szeleteljük, és a tészta közepébe rakjuk a ragut, azután szalvétára hajtjuk. 240 °C-os fokos előmelegített sütőben, rövid idő alatt megsütjük. A levesbe belerakjuk a főtt spárgafejeket és feltétként esztétikusan tálaljuk a derelyét.

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben