Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Citromos pulykaragu leves

Olvasóink értékelése: 4 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 20 dkg pulyka felsőcombfilé
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dkg kalocsai őrölt pirospaprika
  • 1 dl tejföl
  • 2 db citrom
  • 2 ek. olaj
  • só, őrölt bors

Elkészítési mód:

A húst, a hagymát, a zöldségeket kockákra, és a fokhagymát finomra vágjuk. Zsíron a hagymát megdinszteljük, belerakjuk a húst, megpirítjuk, őrölt paprikával meghintjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket. 8 dl vízzel felöntjük, sóval, őrölt borssal, citromlével ízesítjük, majd felforraljuk, és lassú tűzön készre főzzük. Simára kevert tejfölt adunk hozzá, citrommal díszítve tálaljuk.