Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Erőleves csontvelős maceszgombóccal

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Erőleves csontvelős maceszgombóccal (250kcal/ fő)
Hozzávalók: (4 személyre)
Erőleves:

  • 40 dkg darált marhahús
  • 30 dkg csirkehús
  • ½ db marhalábszárcsont
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej zeller
  • ¼ fej kelkáposzta
  • 5 fej gomba
  • 3 db tojás
  • 1 dl paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, gyömbér

Elkészítési mód:
A lábszárcsont mindkét végét sóba mártjuk. A darált húst egy fazékba tesszük, hozzáadjuk a tojásfehérjét (a tojássárgáját a főételnél felhasználjuk), a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, sóval, borssal, gyömbérrel ízesítjük, és fakanállal jól elkeverjük. Belerakjuk a zöldségeket, a csirkehúst, a velős csontot, felöntjük hideg vízzel és egy forralás után lassú tűzön gyöngyöztetve 4 óra hosszat főzzük. Ruhán keresztül átszűrjük, a felszínéről a zsírt felitatjuk. A zöldségeket összekockázzuk, a csontból a velőt kiszedjük, melyet felhasználunk a maceszgombócba.


Maceszgombóc

  • 1 db tojás
  • 5 dkg csontvelő
  • 15 dkg pászka
  • só, bors, gyömbér

Elkészítési mód:
A pászkát a tojással, a velővel, 2 ek. levessel összekeverjük, sóval, őrölt borssal és gyömbérrel ízesítjük, majd 1 órát pihentetjük. Vizes kézzel pingponglabda nagyságú golyókat formázunk belőle, majd forró levesbe kifőzzük . A zöldségekkel együtt betétként tálaljuk az erőlevesben.