Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Palócleves

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

 

Hozzávalók (4 főre):

  • 40 dkg birkacomb
  • 20 dkg zöldbab
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg burgonya
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem gyökér
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 3 dkg kalocsai őrölt paprika
  • 1 ek. őrölt tárkony
  • 1 ek. liszt
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. sűrített paradicsom
  • só, bors

Elkészítési mód:
A húst kockákra, a zöldbabot darabokra, a hagymát és a petrezselyemzöldjét finomra, a burgonyát valamint a zöldségeket kockákra vágjuk. Olajon a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, zsírjára sütjük, meghintjük őrölt paprikával, petrezselyemzöldjével, tárkonnyal, s amikor a paprika elolvad felöntjük annyi vízzel hogy ellepje, sóval, borssal, valamint a fűszerekkel, a paradicsompürével és a fokhagymával ízesítjük. A húst lassú tűzön puhára főzzük, majd belerakjuk a zöldségeket és felöntjük 8 dl vízzel, készre főzzük, azután a lisztet tejfellel összekeverjük és behabarjuk, egy forralás után tálaljuk.