Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Spenótkrémleves tükörtojással

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók (4 főre):

  • 30 dkg spenót
  •  2 dkg vaj
  •  1 gerezd fokhagyma
  •  1 dl tejszín
  •  1 db tojássárgája
  •  4 db tojás
  •  só

Elkészítési mód:
A spenótot jól átmossuk, a szárát levágjuk, majd leforrázzuk, botmixerrel a fokhagymával együtt pépesítjük. Vajon felhevítjük, 7 dl vízzel felöntjük, sóval ízesítjük, és egy forralás után hozzáadjuk a tojássárgájával simára kevert tejszínt, azután krémesre főzzük. A tojásokat serpenyőbe felütjük és kevés olajon megsütjük, majd feltétként tálaljuk a forró leveshez.