topbar
fejlec01

leves Spenótkrémleves tükörtojással

 

Hozzávalók (4 főre):

30 dkg spenót

 2 dkg vaj

 1 gerezd fokhagyma

 1 dl tejszín

 1 db tojássárgája

 4 db tojás

 só

 

Elkészítési mód:

A spenótot jól átmossuk, a szárát levágjuk, majd leforrázzuk, botmixerrel a fokhagymával együtt pépesítjük. Vajon felhevítjük, 7 dl vízzel felöntjük, sóval ízesítjük, és egy forralás után hozzáadjuk a tojássárgájával simára kevert tejszínt, azután krémesre főzzük. A tojásokat serpenyőbe felütjük és kevés olajon megsütjük, majd feltétként tálaljuk a forró leveshez.
 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben