Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Sütőtök-krémleves olajos magvakkal

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 2 db kisebb sütőtök
  • 1 csomó kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 db tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg tört mogyoró
  • 1 ek. olívaolaj

Elkészítési mód:
A tököket megmossuk, éles késsel cakkozva kettévágjuk, a belsejét kiszedjük és összekockázzuk, a kakukkfűvel és a karikákra vágott fokhagymával vajon enyhén felhevítjük, majd fedő alatt rövid ideig pároljuk, felöntjük 8 dl vízzel, sóval ízesítjük és puhára főzzük. Botmixerrel pépesítjük, tojássárgájával simára kevert tejszínnel dúsítjuk és krémesre főzzük. Tálalásnál olívaolajon enyhén megpirított tört mogyoróval meghintjük, kakukkfűvel díszítve tálaljuk.