Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Hideg almaleves

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 60 dkg alma
  • 1 dl tejszín
  • 1 db tojássárgája
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1 kk. fahéj
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 ek. cukor
  • egy csipet só
  • mentalevél (díszítéshez)

Elkészítési mód:
Az almát megmossuk, meghámozzuk és kockákra vágjuk, felöntjük 8 dl vízzel, szegfűszeggel, fahéjjal, sóval és a cukrokkal ízesítjük. Kb. 15 perc alatt készre főzzük. A tejszínt a tojássárgájával simára keverjük, hozzáadjuk a leveshez, majd egy forralás után hagyjuk kihűlni, és fogyasztásig hűtőben tároljuk. Mentalevéllel díszítve tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben