topbar
fejlec01

leves Hideg almaleves

Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg alma
1 dl tejszín
1 db tojássárgája
1 kk. őrölt szegfűszeg
1 kk. fahéj
2 cs. vaníliás cukor
1 ek. cukor
egy csipet só
mentalevél (díszítéshez)

 

Elkészítési mód:
Az almát megmossuk, meghámozzuk és kockákra vágjuk, felöntjük 8 dl vízzel, szegfűszeggel, fahéjjal, sóval és a cukrokkal ízesítjük. Kb. 15 perc alatt készre főzzük. A tejszínt a tojássárgájával simára keverjük, hozzáadjuk a leveshez, majd egy forralás után hagyjuk kihűlni, és fogyasztásig hűtőben tároljuk. Mentalevéllel díszítve tálaljuk.

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben