Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Őszibarackkrém leves mini túró gombóccal

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 kg őszibarack
  • ½ dl tejszín
  • 2 db tojás
  • 1 narancs reszelt héja
  • 10 dkg túró
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek. cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 tk. őrölt szegfűbors
  • csipet só

Elkészítési mód:
A barackokat kimagozzuk, meghámozzuk és robotgéppel krémesítjük. 1 db tojássárgáját összekeverünk a tejszínnel, hozzáadjuk a barackkrémhez, csipet sóval, őrölt szegfűborssal ízesítjük, és egy forralás után hagyjuk kihűlni. Közben a túrót a megmaradt tojással, a reszelt narancshéjjal, a liszttel összegyúrjuk, cukrokkal ízesítjük, majd mini gombócokat formázunk belőle, és forró vízben készre főzzük. Amikor kihűlt, a hideg leves betétként tálaljuk.
 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben