Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Húsleves gazdagon

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók: (4 személyre)

 

  • 1 db jérce
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 fél zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, egész szemesbors
  • 10 dkg finommetélt

Elkészítési mód:
A tyúkot egészben jól átmossuk, letisztítjuk. Egy nagyobb fazékba beletesszük, vízzel felöntjük. Forrástól számítva 10 percig főzzük, majd az első levet leöntjük róla. A fazekat kiöblítjük, visszarakjuk a tyúkot s hozzáadjuk a tisztított zöldségeket, felöntjük vízzel, sóval, borssal ízesítjük és egy forralás után lassú tűzön gyöngyöztetve, kb. 3 órán keresztül készre főzzük. Menet közben a metélt tésztát kifőzzük. A levest leszűrjük. A húst lefejtjük a csontról, a zöldségeket feldaraboljuk, belerakjuk a tésztával a tálba, és az újra felforrósított aranyló levessel felöntjük. Finomra vágott snidlinggel megszórva tálaljuk.